Wat is SEO eigenlijk?

 SEO, search engine optimalization, is typisch zon term waar iedereen die een website wilt beginnen binnen de kortste keren mee te maken krijgt. Dit is dan ook geen toeval. SEO is namelijk een van de belangrijkste onderdelen van het creëren van een succesvolle website. Je bezoekers zullen namelijk voor het overgrote deel via het typen van een zoekopdracht in een zoekmachine op jouw website moeten komen.  

Website optimalisatie SEO 

Het is dus zaak dat je ervoor zorgt dat je website dusdanig is geoptimaliseerd, dat er zoveel mogelijk bezoekers via zoekmachines bij je website uitkomen. Hoe hoger en vaker een grote zoekmachine als Google een pagina van jouw website in de zoekresultaten toont, hoe groter de kans is dat mensen hierop klikken. Een bureau als Simply Rank kan daarbij helpen. 

Om ervoor te zorgen dat zoekmachines jouw website als kwalitatief hoogstand inschatten, zijn er enkele factoren qua SEO Rotterdam waar je rekening mee kunt houden. Zo beloont Google websites die de meest recente, relevante teksten publiceert om een bepaald zoekwoord heen. Het is belangrijk dat je je richt op enkele zoekwoorden en daar een goede kwaliteit tekst omheen bouwt.  

Technische SEO 

De technische aspecten van SEO zijn dan bijvoorbeeld de frequentie waarmee je zoekwoorden opneemt in teksten, de locatie van deze zoekwoorden, hoe vaak andere sites naar jouw tekst linken en de snelheid waarmee jouw website laadt. Bezoek SEO specialist Simply Rank in Rotterdam. 

Al deze factoren worden in een algoritme meegenomen en op basis daarvan zal Google alle links naar teksten in een bepaalde volgorde tonen die door alle websites zijn gepubliceerd om een bepaald zoekwoord heen. Aandacht voor SEO is voor een website dus van kritiek belang om succesvol te zijn.